Pages

August 26, 2011

Musaca de cartofi cu carne tocata

Ingrediente
* 600 g cartofi
* 600 g carne tocata amestec de vita si porc
* 70 g unt
* 3 rosii
* 3 morcovi
* 2 cepe
* 1 ou
* condimente pentru carne de vita si porc
* condimente pentru cartofi
* cimbru
* sare, piper

Mod de preparare
Cartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa cu sare.
Celelalte legume se curata si se spala,  apoi se pun la calit intr-un pic de ulei de masline.
 Adaugam apoi carnea tocata, condimentele pentru carnea de vita si porc, putin cimbru si amestecam usor.
Cand este gata lasam la racit pentru cateva minute.
Intre timp facem un piure din cartofii fierti, unt si condimentele de cartofi.
Intr-un vas termorezistent punem un strat de piure de cartofi, apoi un strat din amestecul de carne, continuand cu un alt strat de piure.
Deasupra ungem usor cu oul batut.
Dam la cuptor pentru aproximativ 30 - 35 minute.
Se poate servi calda alaturi de o salata sau  de muraturi.

Pofta buna!

2 comments: