Pages

July 21, 2011

Tort cu visine si ciocolata

Ingrediente

Pentru blat Pentru crema de visine
* 8 oua * 2 oua intregi
* 8 linguri de zahar                                   * 4 linguri de zahar
* 8 linguri de faina * 250 g visine (fara samburi)
* 1 zahar vanilat * 400 ml frisca lichida
* 1 praf de copt cu sofran * 1 plic gelatina
* esenta de vanilie

Preparare crema de ciocolata Pentru decor folosim
* 150g ciocolata cu crema de coniac         * piscoturi
* 250g unt * frisca
* 200g zahar * ciocolata rasa
* 3 oua * lamaie verde
* 3 linguri apa * fructe
* 1ingura esenta de rom

Mod de preparare

Preparare blat
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul tos, cel vanilat, si mixam pana devin lucioase.
Galbenusurile se amesteca cu putina apa minerala, esenta de vanilie si se toarna peste albusuri.
Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt.
Tapetam tava cu hartie de copt si adaugam aluatul obtinut.
Dam tava la cuptor pentru 25- 30 minute.
Preparare crema de visine
Ouale cu zaharul le punem pe baie de abur si amestecam pana se ingroasa si apoi se lasa la rece.
150 g visine le facem piure prin blender si le amestecam cu zaharul pe foc pana s-a topit zaharul, apoi lasam la racit.
Frisca batuta dar nu foarte tare, se amesteca cu crema de oua, cu pireul de visine, apoi am pus gelatina hidratata in cateva linguri de apa calda .
Restul de visine le amestecam in crema.

Preparare crema de ciocolata
Se pun pe baie de abur ouale, zaharul, apa si se bat pana devine o crema spumoasa, apoi se ia de pe foc si se pune ciocolata si  esenta de rom, se bate pana se omogenizeaza bine si se lasa la racit.
Se spumeaza untul si se amesteca cu crema de ciocolata.
Ambele creme se lasa la rece pentru cel putin 30 minute.

Asamblare si decorare tort
Blatul racit se taie in 3 parti egale , si se insiropeaza cu un sirop fiert si racit din apa, zahar si esenta de vanilie.
In tava in care am copt blatul asezam o foaie de hartie de copt, apoi punem primul blat, crema de visine, al doilea blat,
crema de ciocolata si apoi ultimul strat de blat.
Dam la rece pentru cel putin 4 ore.
Mutam tortul pe un platou, de jur imprejur il imbracam in piscoturi, iar deasupra blatului punem frisca si decoram cu felii de lamaie verde, fructe si fulgi de ciocolata.
Pofta buna!

2 comments:

  1. Ce frumos! Si ce combinatie delicioasa! ;)

    ReplyDelete
  2. Multumesc Miha!!!
    Tortul l- am facut pentru ziua fratelui meu,si a fost foarte apreciat :).

    ReplyDelete